Kutak za roditelje

Kutak za roditelje

Pismo roditelja djetetu

Svjetski dan socijalne pravde, 20. 02. 2022.

Drago dijete,

odrastanjem ćeš uvidjeti kako ni uz najveće i najljepše želje da promijeniš svijet, rezultat nećeš postići.  Zašto? Zato što svijet ne činiš samo ti. Svijet je sačinjen od gomile ljudi s različitim  željama/idejama/potrebama, tako da, kao što se ni u svom razrednom odjelu ne možeš ponašati onako  kako samo tebi odgovara, ne možeš ni od svijeta očekivati da ispunjava samo tvoje želje. Ali, ipak ima  nešto što možeš. Možeš graditi svoj mali svijet u kojem ćeš ispunjavati svoje želje i potrebe, u njega  uključivati ljude koji jednako ili slično tebi razmišljaju, a gdje ćete biti jedni drugima podrška u  ostvarivanju zajedničkih interesa. Samo zapamti jedno – da bi taj tvoj ili jednog dana vaš svijet uspio,  mora postojati nešto što se zove pravda, a ta pravda treba dijeliti zajedničko značenje za sve svjetove  koji postoje, ne samo tvoj. Pravda postoji da svjetovi međusobno ne bi bili posvađani. Zbog toga moraju  postojati pravila koja su zajednička i koja se trebaju poštovati, pa koliko god ti tuđi svijet izgledao  čudno, neprihvatljivo ili bio nejasan, dužan si ga poštovati i prihvatiti njegovo postojanje, kao što  očekuješ da drugi poštuju i prihvate tvoj svijet. I zapamti – različiti svjetovi kad se poštuju, stvaraju  jedan veliki svijet u kojem se mirnije i ljepše živi.

Uz namjeru podsjećanja na bitnost sudjelovanja u dječjoj potrebi za izgradnjom pravednog svijeta,
Vaš Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići