Kutak za roditelje

Kutak za roditelje

“Kreativnost je zarazna. Prenesi ju dalje.”

Kreativnost predstavlja vrlo važnu vještinu koja svakom djetetu može pomoći u stvaranju uspješne i svijetle budućnosti, a manifestira se na mnogo načina, uključujući umjetnost, glazbu, pisanje, inovacije ili rješavanje problema na nov i kreativan način. Kreativnija djeca se bolje prilagođavaju novim situacijama, imaju veće samopoštovanje, veću sposobnost rješavanja problema te su obično više motivirana za učenje. Srećom, postoji mnogo načina na koje Vi, kao roditelji, možete potaknuti kreativnost kod svoje djece, a ovo su neki od njih:

Pružite djeci priliku za slobodno vrijeme i igru

Igra je način na koji djeca uče i razvijaju svoju kreativnost. Kada djeca imaju priliku za slobodno vrijeme, bez odraslih koji ih pretjerano usmjeravaju ili nameću što da rade, ona se mogu posvetiti svojoj mašti. Pružite djeci priliku da se igraju sami ili s drugom djecom, bez previše vlastitog uključivanja. To će im omogućiti da eksperimentiraju, stvaraju i razvijaju svoju kreativnost.

Potaknite djecu da postavljaju pitanja

Dopustite djeci da Vam postavljaju pitanja o svijetu oko sebe i budite im podrška u pronalaženju odgovora. Tako ih potičete na razmišljanje i širenje svijesti  o tome kako svijet oko njih funkcionira.

Pružite djeci različite materijale i alate za stvaranje

To mogu biti materijali poput boja, papira, tkanina, plastelina, lego kockica, građevinskih setova i drugih sličnih stvari. Pri tome dopustite djetetu da samostalno odabere aktivnosti i materijale koje će koristiti. Time im dajete prostora da stvaraju nešto novo i različito.

Ograničite vrijeme koje dijete provodi na internetu ili ispred ekrana

Kada dijete provodi previše vremena koristeći elektroničke uređaje, može se dogoditi da izgubi interes za druge aktivnosti. Ovakvim ograničavanjem dijete će biti primorano pronaći druge načine za provođenje slobodnog vremena, što može potaknuti razvijanje novih interesa i otkrivanje novih hobija.

Pružite djeci pozitivne povratne informacije

Pozitivne povratne informacije ključne su u poticanju kreativnosti kod djece. Pohvalite dječje uključivanje u nove aktivnosti, njihov trud i napredak u istima i potaknite ih da nastave istraživati ​​svoju kreativnost. Na ovaj način povećavate vjerojatnost da će dijete započeti i nastaviti razvijati svoje kreativne vještine u budućnosti.

Do idućih savjeta,

Vaš Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići