Kutak za roditelje

Kutak za roditelje

„A gdje me to ostavljaš?“ -prilagodba na vrtić

Vrlo važno razdoblje, kako djetetovog tako i života roditelja, je odlazak djeteta u vrtić. Često  prvi susreti s vrtićem ne prođu onako kako su roditelji zamišljali. Stoga su mogući scenariji da  roditelji izlaze iz vrtića tužni što ostavljaju uplakano dijete, uplašeni hoće li se dijete prilagoditi  vrtićkom okruženju ili pak zamišljeni jesu li u dobrim rukama ostavili svoje dijete. Ako i Vama  sto upitnika lebdi nad glavom, možda Vam neki od ovih savjeta budu korisni.

  • Prije polaska u vrtić, možete djetetu kroz priču, igrokaz i slično, predstaviti različite  aktivnosti koje ga očekuju u vrtiću.
  • Dogovorite s djetetom vrijeme kada dolazite po njega i što ćete raditi nakon što dođe iz   vrtića. Pokušajte se pridržavati dogovorenog jer na taj način dijete stječe povjerenje u  Vas.
  • Budite nježni i topli, a u isto vrijeme kratki s pozdravljenjem djeteta kada ga ostavljate  u vrtiću. Tako djetetu dajete do znanja da je u redu da ostane u vrtiću i pojačavate njegov  osjećaj sigurnosti u tu odluku.
  • Ako se dijete vrati iz vrtića s ružnim iskustvom, razgovarajte s njim o tome i pokažite  razumijevanje za problem koji ga muči.
  • Dopustite djetetu da sa sobom u vrtić ponese omiljenu igračku radi održavanja osjećaja  sigurnosti.
  • Postavljajte djetetu pitanja o tome što su radili u vrtiću kako bi pokazali zanimanje za njegove aktivnosti i prijatelje.
  • Surađujte s osobljem u vrtiću kako bi dobili adekvatne povratne informacije o ponašanju  i funkcioniranju Vašeg djeteta te kako bi ih Vaše dijete što bolje prihvatilo.
  • Imajte na umu da dječji plač nije uvijek pokazatelj dječje ugroze, nego je i reakcija na  nešto novo u njegovom okruženju. Stoga, pripazite na Vaše reakcije u takvim  situacijama jer će dijete, ukoliko je roditelj tjeskoban ili tužan, razviti osjećaj  nesigurnosti (Vaša je stabilnost ujedno i sigurnost djeteta).

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići