Blog

Aktualno

Zahvalnost ?

Posljednjih par mjeseci nam nisu bili laki… Što zbog potresa, koronavirusa i cjelokupne neizvjesnosti, većina nas je bila prepravljena osjećajima bespomoćnosti, nesigurnosti i anksioznosti.

Upravo zato bismo vas htjeli potaknuti na promišljanje o onom pozitivnom u Vašem životu, onome na čemu ste zahvalni! Možda se pitate zašto? Pokazalo se kako promišljanje o pozitivnim okolnostima i onome na čemu smo zahvalni, može pridonijeti našem osjećaju zahvalnosti, ali i općenitoj dobrobiti.

Isto tako nam izražavanje zahvalnosti može pomoći u očuvanju dobrobiti, mentalnog zdravlja tijekom života te poticanju pozitivnih ponašanja. Povećava ugodne osjećaje, smanjuje one neugodne. Također, iskustvo nam pokazuje kako izražavanje zahvalnosti kod djece i mladih dovodi do pozitivnijih odnosa, lakše sklapamo prijateljstva te se ugodnije osjećamo u društvu drugih, što zauzvrat pridonosi osjećaju sreće i zadovoljstvu životom. Zahvalnost može čak imati i pozitivan učinak na naše tjelesno zdravlje.

Dakle, kao što ste mogli pročitati, osjećaj zahvalnosti i njeno izražavanje ima brojne pozitivne posljedice za nas, a i društvo oko nas! Stvarno je čarobna ta zahvalnost!

Međutim, bitno je znati kako zahvalnost nije jednostavna emocija. Radi se o kompleksnoj emociji, te da bi se pojavila, moramo imati određeni stupanj svijesti o sebi te o drugima kao osobama koje su za nas učinile nešto dobro. Stoga se zahvalnost na redovnoj bazi uglavnom ne pojavljuje do predadolescentske dobi.

Zašto ovo pišemo? Pokazalo se kako već samo nabrajanje na čemu smo sve zahvalni, dovodi do pozitivnih utjecaja na našu dobrobit. U tom tonu, mi vas želimo potaknuti na aktivnost izrade pisma zahvalnosti! Znaj da je ovo aktivnost i za VELIKE i MALE. 🙂

Pritom se možeš koristiti našim obrascem „Pismo zahvalnosti“, koji ti može pomoći da razmisliš na čemu si sve zahvalan!

„Zahvalnost nije samo najveća od svih vrlina, nego i majka svim ostalima.“ – Ciceron

Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići