Blog

Aktualno

Valentinovo 14.02.

Dan zaljubljenih ili Valentinovo, za mnoge je najromantičniji dan u godini. Zaljubljenost jest upravo jedna vrsta ljubavi i kao takva, slavi se diljem svijeta. Negdje s ružama i čokoladom, a negdje na posve drugačije načine. U nastavku vam pišemo o nekim specifičnim tradicijama obilježavanja Valentinova.

U Japanu, običaj je da žene daruju svoje muškarce.  Najčešće je riječ o čokoladi obveze, koja je namijenjena prijateljima i kolegama, te čokoladi ljubavi, koja se poklanja ljubavnom partneru.

Nadalje, u Italiji je za Valentinovo u središtu grad Romea i Julije – Verona. Ljubavna pisma pišu se, ne samo voljenim osobama, već i Juliji, čija ih Udruga čita i nagrađuje. Također, postoji tradicija prema kojoj djevojka mora paziti koju mušku osobu će prvu ugledati na Valentinovo jer će upravo ta osoba postati njezinim suprugom.

Danci svojim voljenima na Valentinovo šalju šaljive ljubavne pjesmice u čijim je stihovima sakriveno ime pošiljatelja. Osoba koja je dobila pjesmu ima vremena do blagdana Uskrsa odgonetnuti tko ju je uputio. Ako uspije, pošiljatelj joj na Uskrs daruje jaje, a ako pak ne uspije, pošiljatelj se ipak otkrije te tada ona njemu mora darovati jaje.

Na Filipinima,  svakog Valentinova na stotine parova okupljaju se na masovnom vjenčanju koje sponzorira vlada za sve zaljubljene koji si ne mogu priuštiti vjenčanje iz snova.

Koja vam se od navedenih tradicija najviše sviđa? Kako vi obilježavate Valentinovo?

Centar Luka Ritz

Izvor:   Studentski.hr i Trendi51.net

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići