Blog

Aktualno

Stručni skup “Vršnjačko nasilje kod djece i mladih Grada Zagreba“

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s Povjerenstvom za izradu prijedloga Akcijskog plana za prevenciju vršnjačkog nasilja od 2024. do 2025. i Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, povodom obilježavanja Dana ružičastih majica kao Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad vršnjacima, organizirao je 28. veljače 2024. stručni skup “Vršnjačko nasilje kod djece i mladih Grada Zagreba“.

Na stručnom skupu su predstavljeni rezultati istraživanja o vršnjačkom nasilju u 15 osnovnih i 16 srednjih škola koji je proveo Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, na inicijativu Grada Zagreba u sklopu aktivnosti na izradi Akcijskog plana za prevenciju vršnjačkog nasilja od 2024. do 2026. godine.

U sklopu stručnog skupa održana je panel rasprava na kojoj je uz ostale stručnjake, sudjelovala i ravnateljica Centra Luka Ritz.

„Ovim Akcijskim planom želimo uključiti, povezati i mobilizirati pojedince, ustanove, lokalnu zajednicu i javnost u svrhu prevencije i suzbijanja nasilja“, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec.
Dodala je kako je krajem 2023. s UNICEF-om potpisan Sporazum o doprinosu na prevenciji vršnjačkog nasilja kroz program koji će se ove godine provoditi u zagrebačkim osnovnim školama.
Program će integrirati rezultate istraživanja koje je danas predstavljeno, posebice vezano uz prevenciju elektroničkog nasilja koje je u porastu. „Početkom rujna počinje provedba pilot faze u sedam škola, u drugom polugodištu 2024/25. širimo program na 20 škola, a nadamo se da će u narednom razdoblju i druge škole biti motivirane se uključiti“, istaknula je zamjenica Dolenec.

“Savjetovalište Luka Ritz već sada ima značajno iskustvo u radu s djecom i mladima koji pokazuju rizično ponašanje, a želimo tu gradsku ustanovu dodatno razviti kao središte povezivanja i mobiliziranja svih dionika u borbi protiv vršnjačkog nasilja”, zaključila je zamjenica.

Centar Luka Ritz

Izvor tekst i fotografija: Internet stranica Grada Zagreba

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići