Blog

Aktualno

Smijehom do zdravlja

Danas ćemo pisati o smijehu. ?

Jeste li znali da smijeh pozitivno utječe na Vaše zdravlje?

Prema nekim istraživanjima pokazalo se da smijeh dovodi do poboljšanja ljudskoga zdravlja. Tako on utječe na naše mentalne, fizičke i socijalne životne aspekte.

Općenito, smijeh dovodi do bolje emocionalne stabilnosti, smanjuje stres i ljutnju, popravlja raspoloženje, povezuje nas s drugima i slično.

Što se tiče učestalosti smijeha, lako je za primijetiti da ona s godinama opada. Vidljivo je da se djeca smiju puno češće od odraslih, prema nekim podacima čak i do 300 puta dnevno, dok taj broj u odraslih varira oko 20 puta. Tome je možda razlog činjenica da su djeca manje izložena stresu, imaju manje obaveza, ali i više socijalnih interakcija što je jedan od uvjeta za više smijeha.

Neki od benefita smijeha na ljudsko zdravlje su:

 • poboljšava imunitet
 • opušta mišiće
 • smanjuje stres i bol
 • smanjuje napetost i anksioznost
 • poboljšava raspoloženje
 • smiruje tenzije u sukobu
 • troši kalorije
 • sprječava bolesti srca
 • produžuje životni vijek
 • učvršćuje odnose
 • potiče grupni rad
 • dovodi do bolje povezanosti s drugima

Općenito gledano, smijeh je pojava koja nam u život dovodi isključivo pozitivu i veselje, a možemo se složiti da nam toga svima treba. Budući da je smijeh lijek, a k tome i besplatan, neće Vam škoditi ako uzmete i koju dodatnu dozu.?

Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

 • WordPress Obavezni
 • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići