Blog

Aktualno

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Na današnji dan, posljednje srijede u veljači, obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatiji kod nas i kao Dan ružičastih majica, a u svijetu kao Pink shirt day. 2017. godine odlukom Hrvatskog sabora ovaj je dan proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Ovaj pokret nastao je 2007. godine u Kanadi nakon što je jedan srednjoškolac, u znak podrške majci oboljeloj od raka, u školu došao odjeven u ružičastu majicu, a zbog čega je postao žrtvom vršnjačkog maltretiranja i nasilničkog ponašanja. U znak podrške, sljedećeg dana, grupa učenika iz njegovog razreda došla je u školu u ružičastim majicama te time poslala snažnu poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Od tada se obilježavanje Dana ružičastih majica proširilo po cijelom svijetu.

Kao što znate, do sada smo upravo na ovaj dan u našem Centru organizirali Dane otvorenih vrata, gdje smo vas pozivali na druženje. Ove godine, zbog epidemioloških mjera, naš četvrti Dan otvorenih vrata organizirali smo u virtualnom svijetu u sklopu čega ćemo učenicima sedmog razreda OŠ Jakovlje održati online edukativnu radionicu na temu vršnjačkog nasilja.

Također, pročitajte i naš današnji blog o utjecaju obitelji u kontekstu vršnjačkog nasilja, a za vas smo osmislili i obiteljsku igru, koju preporučamo igrati sa članovima obitelji. Naravno, možete ju igrati i s prijateljima, a u svrhu boljeg međusobnog upoznavanja i otkrivanja barem dijela (koliko to, naravno, želite i dopuštate) svojeg unutarnjeg svijeta, ali i povezivanja. Tko zna, možda još bolje upoznate svoje bližnje, ali i sebe. ?

Vaš Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići