Blog

Aktualno

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Dragi naši 🙂

Studeni i prosinac važni su i upečatljivi po mnogo čemu! Između ostalog, zajedno donose podsjetnik i naglasak u borbi protiv ovisnosti. Važno je podsjetiti se kako je ovisnost samo vrh ledene sante ispod koje se nalazi niz teških emocija i potreba nezadovoljenih na adekvatan način. U Centru Luka Ritz trudimo se djelovati preventivno, uočiti rizike i djelovati na vrijeme, a kako bismo djecu i mlade usmjerili na proaktivna ponašanja, suočavanje s teškim emocijama i iskazivanje istih na adekvatne načine. Ponekad je lakše upaliti igricu i zakoračiti kroz vrata virtualnog svijeta, time ostaviti brige, tugu, ljutnju ili strah na nekom drugom mjestu. Lakše je uspostaviti kontakt i reći svoje mišljenje u mikrofon i pritom ne vidjeti kako naše riječi ostavljaju dojam na licu druge osobe. No iako je lakše, vjerujemo li da je i bolje?  Internet je svuda oko nas, uvukao se u sve pore naše svakodnevice pa tako i u obitelj, o čemu često slušamo i pričamo s djecom, mladima i roditeljima.

Bili mali ili veliki, djeca ili odrasli, stanite na trenutak i promislite o sljedećem: Koliko vremena dnevno provedeš online? Koliko puta provjeravaš svoj mobitel? Je li mobitel prva stvar s kojom počinješ svoj dan? Možeš li zamisliti jedan dan bez interneta?

Promisli za sebe o ovim odgovorima i razmisli zadovoljavaš li svoje potrebe primarno kroz virtualni svijet… Ako da, možda je vrijeme da otkriješ neke nove, za tebe važne načine…

Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići