Blog

Aktualno

Majčin dan 14.05.2023.

Radovi naših malih korisnika povodom Majčinog dana  🙂

 

Svake druge nedjelje u svibnju slavimo majčinstvo i iskazivanje poštovanja i ljubavi prema ovim posebnim ženama.

A od kada potječe tradicija obilježavanja Majčinog dana? Prvotna ideja o slavljenju majki došla je još od starih Grka i Rimljana. Grci su svako proljeće na festivalu posvećenom majci i božici Rhei slavili majke i majčinstvo, dok su Rimljani na proljetnom festivalu Hilariji, slavili Kibelu, majku svih bogova prema rimskoj mitologiji.

Rimski i grčki običaji tijekom povijesti prestali su se slaviti, a tradicija slavljenja majki i majčinstva obnovljena je 1858. godine inicijativom Ann Reeves Jarvis u SAD-u. Ona je prvo organizirala skupove majki pod imenom Mother’s Day Work Club te je održavala i prvu liturgijsku službu slavljenja Majčinog dana.

No, slavljenje Majčinog dana kakvog ga poznajemo danas započelo je 1908., kad je Anna Jarvis, kći Ann Reeves Jarvis organizirala slavljenje u čast svoje majke, koja je preminula 1905. Nakon njene smrti, Anna Jarvis započela je s prikupljanjem potpore za proslavu Majčinog dana u SAD-u jer je htjela odati počast svim majkama na svijetu koje su učinile toliko mnogo za svoje obitelji i društvo. Njena ideja o službenom slavljenju Majčinog dana je usvojena nekoliko godina kasnije te se od 1911. Majčin dan slavi u SAD-u kao nacionalni praznik.

A kako vi obilježavate Majčin dan?

Centar Luka Ritz

Izvor: miss7.24sata.hr

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići