Blog

Aktualno

Kako brinuti o sebi ?

S obzirom na to da se u posljednjih nekoliko mjeseci suočavamo s vrlo stresnim događajima, kao što su potresi, donosimo vam nekoliko činjenica i korisnih savjeta kako bismo sve ovo lakše prebrodili!

Prva korisna stvar koja će nam dugoročno pomoći jest činjenica da se svatko od nas drukčije nosi s traumatičnim situacijama, naročito tako strašnima kao što je potres, i sve što osjećamo vezano uz potrese je u redu i ne trebamo se sramiti. Strah, bespomoćnost ili pak osjećaj sreće što se nama i našim najmilijima ništa nije dogodilo posve su prirodne reakcije na ovakve životne situacije i događaje, različite su kod svakog pojedinca i ne treba ih skrivati. Štoviše, kad prihvatite i glasno priznate svoj stres, možda otkrijete da vaš sugovornik ima iste probleme i shvatit ćete da niste u tome usamljeni.

A evo i nekoliko praktičnih savjeta kako se nositi s ovim emocijama:

  • Probajte se što više držati svakodnevnih rutina. To posebno vrijedi za obroke u danu, ručajte u isto vrijeme kao i prije, ako navečer zajedno gledate film nastavite i dalje. Dobro je imati neku konstantu u danu.
  • Pružajte podršku jedni drugima.
  • Činite aktivnosti koje vas smiruju i da su po mogućnosti na otvorenom. Nemojte se zatvoriti u dom, izađite, prošetajte psa, vozite bicikl, trčite…
  • Zatražite pomoć ako vam je potrebna: razgovor sa stručnom osobom može puno pomoći!

Pogledajte i korisne savjete Gabrijele Papec, mlade ambasadorice Unicef-a za prava djece i mladih Europske unije.

Čuvajte se i brinite o sebi, korak po korak, dan po dan. ?

Vaš Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići