Blog

Aktualno

Dodjela nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”

Fotografija preuzeta sa mrežnih stranica Grada Zagreba.

16. studenog, kada se obilježava Međunarodni dan tolerancije, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović, u nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, uručili su Maji Kovačić, učenici Osnovne škole Kustošija i Katarini Kušt, učenici Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje, nagradu „Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”.

Maja Kovačić, učenica OŠ Kustošija, mlada osoba iznimne empatije. Nesebična je i uvijek spremna pomoći drugima i primjer da biti odličan ne znači samo odličan uspjeh u školi.

Osim što ohrabruje učenike u razredu i potiče ih da ustraju, glavni je akter u smirivanju sukoba i svađa ističući važnost dobre komunikacije i nenasilnog ponašanja u školi i izvan nje.

Za blagdane izrađuje personalizirane čestitke osobito pazeći na vjerske i kulturološke različitosti. U susjedstvu lijepi plakate o globalnom zatopljenju i vodi brigu o pravilnom odlaganju otpada. Daruje svoje stvari potrebitima.

Crta portrete i crteže za dječji odjel Klinike za tumore. U slobodno vrijeme volontira u udruzi Fala te pomaže u terapijskom jahanju.

Katarina Kušt, učenica Centra za odgoj i obrazovanje uzornog je vladanja i odličnog uspjeha u školi, a i sama je bila izložena vršnjačkom nasilju. U razrednom je odjelu bila jedina djevojka. Empatična, strpljiva i uporna nesebično je pomagala muškim kolegama u svladavanju nastavnih sadržaja.

Uključivala se u rješavanje konfliktnih situacija upućujući na nenasilno smirivanje sukoba.

Od prvog je razreda bila vrlo odgovorna i kreativna članica dramske grupe, sudjelujući na svim priredbama u školi i izvan nje. Dva je puta nastupila na LiDraNu te odigrala važnu ulogu u predstavi F (o toleranciji, razumijevanju i prihvaćanju osoba s teškoćama). Nastupila je na Festivalu jednakih mogućnosti i INKAZ-u. Sudjelovala je u humanitarnoj akciji i snimanju videa Osmijeh za Petrinju.

Centar Luka Ritz od srca čestita ovogodišnjim dobitnicama nagrade. ?

Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići