Blog

Aktualno

Dan planeta Zemlje

Danas, 22. travnja, obilježava se Dan planeta Zemlje.

Planet Zemlja je naš jedini dom, kao i dom mnogobrojnim raznim životinjskim i biljnim vrstama. ?

No pitate li se ponekad koliko zapravo o njoj znate??

Moglo bi se reći da postoji mnogo zanimljivih činjenica o našem planetu, pa ponovimo samo neke.

Npr. kada Zemlju uspoređujemo s drugim planetima u Sunčevom sustavu, ona je peta planeta po veličini, a treća po udaljenosti od Sunca.

Također, jeste li znali da se planet Zemlja, zove još i Plavi planet. A zašto Plavi? Pokušajte samo pogledati fotografije Zemlje iz bilo kojeg kuta i vidjet ćete više mora, nego kopna.?

Još jedna zanimljivost je da je točno osam  minuta  i  20 sekundi potrebno Sunčevom svjetlu da stigne do Zemlje. Dakle, toplina i svjetlost koja nas grije i koju vidimo za vrijeme sunčanih dana, zapravo Sunčeva energija od prije osam minuta.?

Na današnji dan bi se svi mi trebali zapitati što činimo i što možemo činiti da bi sačuvali naš planet za buduće naraštaje. Svatko od nas može napraviti barem neku sitnicu za Zemlju, npr. voziti bicikl umjesto automobila ili motocikla, koristiti platnene višekratne vrećice umjesto jednokratnih plastičnih i još puno puno toga.

A svojim klincima možete pokazati sljedeći video kako bi ih upoznali sa našim planetom i da nauče kako da se prema njemu odgovorno odnose:  VIDEO

Vaš Centar Luka Ritz ?

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići