Blog

Aktualno

Aktivnosti tijekom blagdana ?

Iako se trenutno nalazimo u izazovnim vremenima i možda nas obuzimaju neugodne emocije poput zabrinutosti, tuge, nostalgije ili bezvoljnosti, koje nas sprečavaju da istinski uživamo u ovim blagdanima, podsjetimo se da se i u svoja četiri zida, uz nekoliko najbližih osoba, dobru božićnu glazbu i možda svježe pečene kolače možemo zabaviti i opustiti i na trenutak zaboraviti svakodnevne brige.

Donosimo vam nekoliko aktivnosti koje možete raditi u vrijeme blagdana kako bi vam ovaj Božić ostao u dobrom sjećanju i kako bismo ovu godinu priveli kraju u pozitivnom tonu. 🙂

  • Sada je idealno vrijeme za započeti nove obiteljske tradicije kao npr. međusobno pisanje pisama, božićne karaoke, večer društvenih igara, doniranje igračaka s kojima se djeca više ne igraju, zajedničke filmske večeri…
  • Pisanje zahvalnica članovima obitelji u kojima ćete im zahvaliti za sve što su učinili za vas tijekom godine („Hvala ti tata što si me odvezao u školu kad sam kasnila na nastavu“, „Hvala ti sestro što si mi pomogla sa zadaćnicom iz njemačkog“…). Općenito je dobro zapisati zahvale za svaku dobru i lijepu sitnicu koja vam se dogodila ili vam uljepšala dan („Hvala ti što sam zdrav/a.”, „Hvala ti što imam tako dobre prijatelje.“ ). Takvo pisanje može biti kreativna, ali i kvalitetna aktivnost u kojoj se vježba pisanje, zahvalnost i promišljanje.
  • Tijekom ovih blagdanskih dana, možete na primjer zajedno s članovima obitelji uređivati dom bez velikih troškova, a da to izgleda originalno te bude zabavno i kreativno.

Evo par ideja kako napraviti božićne ukrase ili kako one stare i dosadne pretvoriti u nove i originalne.

  • Prva ideja vjerojatno je svima poznata, a to su pahuljice od papira. Jednostavno ih je za napraviti, a od materijala su vam potrebni samo papiri (u bilo kojoj boji), ljepilo i škare. Kako ih napraviti korak po korak možete vidjeti ovdje   ili jednostavniju verziju ovdje .
  • Ako doma imate stare kuglice za bor i želite ih uljepšati, na internetu se mogu pronaći različiti načini ukrašavanja sa trakicama, vrpcama, salvetama, lakovima za nokte i drugim materijalima koje vjerojatno imate kod kuće. Prazne staklenke se također mogu iskoristiti! Ovdje pogledajte kako ih pretvoriti u božićni svijećnjak.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno ideja kako si uljepšati ove blagdane i pritom se dobro zabaviti u krugu svojih najdražih. 🙂

„Što je Božić? To je blagost prema prošlosti, hrabrost za sadašnjost i nada za budućnost.”
– Agnes M. Pahro

Vaš Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići