Blog

Aktualno

“ENTER za kontrolu”

Centar Luka Ritz povodom 4. godišnjice rada    

pokreće pilot program

“ENTER za kontrolu”- psihosocijalni tretman za djecu s problematičnim korištenjem interneta i digitalnih tehnologija.

ENTER za kontrolu – što je to?

Program “ENTER za kontrolu” predstavlja psihosocijalni tretmanski program namijenjen djeci koja su razvila ili razvijaju štetne psihosocijalne posljedice povezane s prekomjernim i problematičnim korištenjem interneta i digitalnih tehnologija. Osmišljen je radi zamijećenih i iskazanih poteškoća s problematičnim korištenjem interneta i digitalnih tehnologija, a s ciljem prevencije progresije daljnjih teškoća i uspostavljanja kontrole nad korištenjem interneta i digitalnih tehnologija za djecu te podrške i osnaživanja roditelja.

Tko se može uključiti?
Djeca u dobi od 12 do 15 godina.

Koji je cilj programa?

  • Strukturiranje i uspostavljanje kontrole nad korištenjem interneta i digitalnih tehnologija te smanjenje razine štetnih psihosocijalnih posljedica povezanih s istim;
  • Psihoedukacija i osnaživanje roditelja.

Kako izgleda sudjelovanje u programu?              
Program se provodi grupno, sastoji se od 20 susreta s djecom, dinamikom jednom tjedno. Prethodno uključivanju predviđeni su individualni susreti s roditeljima i djecom s ciljem procjene zadovoljenja kriterija za uključivanje u program. Aktivnosti u sklopu programa su usmjerene na uspostavljanje kontrole nad korištenjem modernih tehnologija, smanjenje razine štetnih psihosocijalnih posljedica povezanih s istim, unapređenje razine psihosocijalnog funkcioniranja korisnika, osnaživanje socioemocionalnih vještina korisnika, prevenciju drugih rizičnih ponašanja, kao i na osnaživanje i razvoj otpornosti u odnosu na buduće izazove. Po završetku programa predviđene su posttretmanske aktivnosti u vidu podrške i osnaživanja kroz individualne susrete.

Također, predviđeno je i aktivno sudjelovanje roditelja u programu kroz grupne psihoedukativne radionice,  dinamikom jednom u dva tjedna  kroz aktivnosti usmjereni ka podršci i osnaživanju s ciljem postizanja pozitivnih promjena.

Tko provodi program?

Program provode stručni djelatnici Centra Luka Ritz (psiholog, socijalni pedagog i socijalni radnik) s iskustvom u provedbi psihosocijalnih intervencija.

 Način prijave:

U program se možete uključiti samoinicijativno, preporukom odgojno-obrazovne i zdravstvene ustanove, te ustanove socijalne skrbi. Javiti se možete osobnim dolaskom, e-mailom ili telefonskim putem. Po zaprimanju Vaše prijave, zakazuje se prvi termin dolaska u Centar Luka Ritz. Uključivanju u program prethodi inicijalna procjena od strane stručnjaka, o čijoj procjeni ovisi uključivanje prijavljenih kandidata u program.

Planirani početak programa: siječanj 2022.

Autori i mjesto provođenja programa: Centar Luka Ritz, Ul. kneza Ljudevita Posavskog 48, 10000 Zagreb.

Vaš Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići