Blog

Aktualno

Stručni skup – Agresivno ponašanje djece predškolske dobi

Nastavno na velik odaziv zainteresiranih na temu agresivnosti, dana 13.11. u Čakovcu je održan stručni skup, gdje se po drugi put govorilo o temi Agresivnog ponašanja djece predškolske dobi, a čiji je organizator Agencija za odgoj i obrazovanje i Centar Luka Ritz.

Ovaj je međužupanijski stručni skup bio namijenjen odgojiteljima i stručnim suradnicima Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Svoja predavanja su održali prim. doc. dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, dr. med., doc. dr. sc. Lucija Vejmelka, Ivanka Franz, prof. defektolog i Sanja Mihetec, prof. psiholog.

Iz Centra Luka Ritz svoju riječ su imale priliku podijeliti i ravnateljica Ivana Jolić, socijalna radnica Kristina Divić koja je predstavila rezultate preliminarnog istraživanja o konfliktnim interakcijama među djecom predškolske dobi te socijalna pedagoginja Dajana Jurinčić koja je govorila o tretmanskom radu s djecom i roditeljima u našem Centru.

Ovom su se prilikom sudionici imali priliku pobliže upoznati s biološkom podlogom agresivnog ponašanja, pojmom toksičnog stresa i njegovih posljedica na agresivno ponašanje kod djece, a govorilo se i o primjerima dobre prakse.

Glavni cilj skupa se odnosi na unapređenje znanja i vještina u području ranog prepoznavanja i intervencija u odnosu na rizične čimbenike koje dovode do agresivnog ponašanja kao i pravovremene te djelotvorne aktivnosti na prevenciji nasilja među djecom.

Centar Luka Ritz

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima.
Politika kolačića | Politika privatnosti

Centar za privatnost

Zatvori

Vaša privatnost

Centar Luka Ritz cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Politika privatnosti

Obavezni
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka također se temelji na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na Centar Luka Ritz. Pročitajte više

Politika kolačića

Obavezni
Centar Luka Ritz. upotrebljava kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku), za bilježenje postavki korisnika i optimizaciju dizajna web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice. Pročitajte više

Obavezni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezni
  • Wordfence Obavezni

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići su instalirani od treće strane npr. društvene mreže. Njihova glavna svrha je integracija sadržaja društvenih mreža na našu stranicu, poput durštvenih dodataka.

Korišteni kolačići