Usluge i aktivnosti

Savjetovanja i psihosocijalna
podrška

Individualno savjetovanje

U prostorima našeg Centra nudimo uslugu individualnog savjetovanja. Naše korisnike u savjetovanje uključujemo nakon provedene inicijalne procjene, kojom poštujemo načelo individualnog pristupa. Individualno savjetovanje provodi se sa stručnom osobom (socijalni pedagog, psiholog, socijalni radnik) ovisno o procijenjenim potrebama korisnika.

Rad u grupi

Provodi se po formiranju grupe djece, mladih i/ili roditelja sukladno potrebama korisnika. Kroz grupnu interakciju korisnici razvijaju spoznaje o sebi i drugima, razmjenjuju međusobna iskustva, razvijaju osjećaj grupne pripadnosti i uzajamne podrške, kao i vještine potrebne za samostalno nošenje s aktualnim poteškoćama. Rad u grupi zasniva se na konceptu cjelovitog, iskustvenog i socijalnog učenja.

Telefonsko i online savjetovanje

Osjećaš strah, nesigurnost i nisi spreman na osobni dolazak?
Možeš/možete nam se javiti telefonskim putem svakim radnim danom od 9:00 do 15:30h ili online od 0-24 h putem e-maila te ćemo na pristigli upit odgovoriti u što kraćem roku, poštujući vašu privatnost.

Psihosocijalna individualna i grupna podrška

U okviru stručnog rada korisnicima se pruža usluga  individualne i grupne psihosocijalne podrške. Psihosocijalna podrška uključuje aktivnosti kojima se potiče razvoj kognitivnih, funkcionalnih, komunikacijskih i socijalnih vještina korisnika. Svrha ove usluge jest osnaživanje pojedinca, njegove obitelji i društvenog okruženja s ciljem unapređenja vlastitih kapaciteta za prevladavanje postojećih teškoća te poboljšanja kvalitete svakodnevnog funkcioniranja.

Ne možemo pomoći svima, ali svatko može pomoći nekome

Ronald Reagan